Hampfiber, mad af hamp mm.

Hamp har mange muligheder og man overraskes over hvad hamp kan bruges til. 

Hamp er en af de plante der optager mest CO2 gennem fotosyntesen og skaber stof.
100% af hampplanterne kan bruges.
De produkter man laver af hamp er kvalitets produkter, og holder i mange år.
Vi skal efterspørge ting som vat, papir og tøj af hamp for at øge forbruget på hamp produkter.

Dansk landbrug har lavet forsøg med hamp:

https://www.landbrugsinfo.dk/Oekologi/Proteinforsyning-til-husdyr/Filer/Hamp_som_oeko_proteinkilde2011_bdp180311.pdf

Vestas store vindmølle propeller er blandt lavet af hampefiber i stedet for glasfiber.

Man bruger hamp til isolering af huse.

Theposer er lavet af hamp.

Man kan lave plastik af hamp.

Tøj lavet af hamp er yderst holdbar.

Hamp reb.

i gamle dage var der love der påbød, de fattige bønder at dyrke hamp til flådens skibe.

Hamp med tjære er stadig den stærkeste og mest holdbare naturlige fiber.

Tøj.

i 1897 startede man med at lave Wrangler af Hamp som en meget holdbar arbejds buks. Vi bruger stadig bukserne som Cowboy bukser. Idag er der ikke fibre fra Hamp i Cowboy bukser?

Idag er der flere mærker der kun bruger Hamp fiber I deres tøj. 

Fødevarer af Hamp.

Hamp protein

Hamp protein er nok det bedste protein pulver produkt der fås til muskelopbykning på grund af at alle de 22 forskellige aminosyre der er i Hamp protein pulver. Der er alle de 22 forskellige aminosyre vi mennesker har brug for  

Hamp-Protein giver tilstrækkelige mængder af alle de essentielle aminosyrer. Faktisk er det et vigtigt kendetegn ved hampeprotein er, at det er en højkvalitets kilde til aminosyrerne arginin og histidin, der begge er vigtige for væksten i barndommen, og til de svovlholdige aminosyrer methionin og cystein, der er nødvendige for produktionen af livsvigtige enzymer. Hamp-Protein indeholder desuden relativt store mængder forgrenede aminosyrer, som er altafgørende for reparation og vækst i muskelmassen - og dermed er en protein-shake med Hamp-Protein efter træningen en rigtigt god idé.

Hamp mel.

Hampemel fremstillet af hampefrø og er naturlig glutenfri. Giver en let nøddeagtig smag. 

Perfekt til anvendelse ved bagning, både sødt og krydret.

Naturlig glutenfri - Højt fiberindhold - Højt proteinindhold - Rig på umættede fedtsyrer.

Hampefrø olie.

Det naturlige forhold mellem fedtsyrerne omega-6 og omega-3 er 3:1 hos mennesket.
 
Dette forhold gælder også for hampeolie og derfor mener nogle, at hampeolie har en høj ernæringsmæssig værdi. Dette er dog ikke videnskabeligt bevist.
Hampeoliens høje indhold af linolsyre og alfalinolensyre betyder, at én enkelt spiseskefuld (15 ml) hampeolie pr. dag er nok til at dække vores daglige behov for disse essentielle fedtsyrer.
 
Den fedtsyre der ernæringsmæssigt adskiller hampeolie fra mange andre olier, er alfalinolensyre.

Nedbrydelig plastik

Den grundlæggende byggeklods i plast er cellulose taget fra råolie, men giftige petrokemiske kompositioner er ikke den eneste måde at udlede plast. Plast kan udledes af vegetabilsk cellulose, og da hamp er den største cellulose producent på Jorden (hamp hurds kan 85% cellulose), det kun giver mening at gøre ikke-toksiske, bionedbrydeligt plast fra hamp og andre organiske, stedet for at lade vores lossepladser fylde op med at nægte. Hamp hurds kan også behandles i cellofan pakkemateriale, som var fælles indtil 1930'erne, eller de kan fremstilles i et low-cost, komposterbart erstatning for Styrofoam.

En nylig teknologiske fremskridt med biologisk nedbrydelig plast lavet af majsstivelse har ført til en baseret nyt materiale på hamp. Hamp plast (Australien) have købt partnere, der har været i stand til at producere en ny 100% bionedbrydeligt materiale fremstillet udelukkende af hamp og majs. Denne nye materiale er enestående styrke og tekniske kvaliteter, som endnu ikke er set før, og dette nye materiale kan være injektion eller slag-støbt i stort set enhver form under anvendelse af eksisterende forme, herunder kosmetisk containere, Frisbee golf discs, etc..

Zellform (Østrigske) har skabt en hamp-plast harpiks kaldet Hempstone, til brug i musikinstrumenter, højtalere, og møbler. Hempstone kan udskåret i næsten enhver form gør antallet af ansøgninger ubegrænset.

Hamp er allerede ved at blive gjort til komprimeret dørpanel og dashboards. Bilproducenter som Ford, GM, Chrysler, Saturn, BMW, Honda, og Mercedes er i øjeblikket ved hjælp af hamp sammensatte dørpaneler, kufferter, loftsarmatur, etc..

Disse hamp kompositter er billigere end farlige glasfiber kolleger. Hamp glasfiber udskiftninger ville kun koste 50 til 70 cent et pund. Disse hamp kompositter vil kunne erstatte kul og glasfiber, som har miljømæssige og vægtproblemer, og løber fra 60 cent til 5 dollars et pund.
Grunden til, at næsten alle europæiske bilproducenter er at skifte til hamp baseret dørpaneler, kolonner, sæderyglæn, boot foringer, gulv konsoller, instrument paneler, og andre eksterne komponenter er fordi de økologiske hamp baserede produkter er lettere, sikrere i ulykker, genanvendeligt, og mere holdbare.

Mulighederne er uendelige med hamp plast og harpikser, og bio-kompositter. Stort set enhver form og formål kan opfyldes ved bio-komposit plast. Hamp plast er allerede på vej op, Det er kun et spørgsmål om tid, før vi vil se behovet for at vokse hamp i USA for at imødekomme vores krav.

Bygge materialer.

Man laver idag mange materialer af hamp så som mursten og isolerings materialer til det danske bygge markede men andre lande er længere fremme på dette område. I Tyskland er bæredygtige og energirigtige byggematerialer noget der står højt og her er hamp højt skattet. I Tyskland laves bygningsplader af hamp og i USA bruges hamp til hus bygning lige som vi laver halm huse her i Danmark. 

http://www.agrotech.dk/sites/agrotech.dk/files/public/uploads/Projects/pjeceindustrihamptilnet.pdf


Hamp papir.

Hamp papir er noget af det bedste papir der laves. Te breve er lavet af hamp. 

I gamle dage lavede man papir af hamp men det var meget arbejdet krævende så da da aviser blev almindelig gik man over til at bruge træ til papir produktion. 

Den skæbning som hamp stænglerne skal have før papir produktion kan man lave på maskiner så hamp papir er ikke så dyrt længere.